Genereer meer leads met linkedin
Wil jij je zakelijke doelgroep op LinkedIn bereiken voor het genereren van meer leads, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Ontdek dan nu de mogelijkheden in Digital Advertising met LinkedIn in onderstaande blog!
Er zijn verschillende manieren om op LinkedIn meer leads te generen. Een van die manieren is Digital Advertising op LinkedIn. Voordat ik in deze blog de mogelijkheden van Digital Advertising op LinkedIn toe ga lichten, deel ik graag eerst even de resultaten uit een interessant onderzoek van LinkedIn. Wist je dat ruim 380 miljoen professionals gebruik maken van LinkedIn? Uit het LinkedIn content marketing tactical plan blijkt dat ruim 80% van de B2B (Business 2 Business) social media leads via LinkedIn komen. Ruim 80%! Hoe gaaf is dat! Natuurlijk begrijp je als lezer van deze blog dat het daarom ook ontzettend belangrijk is om ook zelf met Digital Advertising op LinkedIn aan de slag te gaan. Immers wil je dat jouw berichten op LinkedIn niet alleen gedeeld worden met je volgers of connecties van jouw LinkedIn pagina, maar ook met een potentiële doelgroep. Met de juiste content breng je potentiële klanten naar de volgende fase in de buyer journey en dit geeft Sales een zetje in de rug om van een lead een klant te maken. Alleen al om deze redenen is het goed om aan de slag te gaan met het Digital Advertising. Al nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder!
digital Advertising
Je kunt op verschillende manieren op LinkedIn met Digital Advertising aan de slag:
Sponsoren van content:
- Text Ads
- Sponsored Inmail.
Sponsoren van content
Je kunt een gepubliceerd artikel, blog of advertentie op je website via LinkedIn Pulse sponsoren. Hierdoor wordt je content aan een groter publiek getoond dan enkel alleen aan je connecties of volgers van je LinkedIn bedrijfspagina. Deze content komt dan tevoorschijn in de nieuwsfeed van jouw doelgroep. Zorg ervoor dat jouw content bruikbare en interessante info bevat. Wist je toevallig dat ik zelf ook gebruik maak van LinkedIn Pulse? De blog die je nu aan het lezen bent, heb ik ook via LinkedIn Pulse gepubliceerd. Gebruik maken van LinkedIn Pulse is wat mij betreft dus een echte aanrader!
Ook kun je bij het sponseren van content meer leads generen via de LinkedIn Lead Gen Forms. Zorg dat je wanneer je aan de slag gaat met LinkedIn Lead Gen Forms daarbij zeker het vakje “Increase followers for my Company Page by adding a Follow button”aanvinkt, zodat personen jouw geplaatst artikel interessant kunnen vinden en daarbij ook direct kunnen volgen.
Wat op LinkedIn ook handig is dat je bij het sponsoren van content ook een specifieke doelgroep kunt selecteren. Je kunt je bijvoorbeeld richten op bezoekers van je website, of zelfs van een specifieke productpagina. Let op! Dit is pas relevant wanneer er ook echt ‘veel’ verkeer is op je website of webpagina. Of je kunt direct op LinkedIn een lijst uploaden van bedrijven of e-mailadressen. Het selecteren van een specifieke doelgroep werkt bij het sponsoren van content op LinkedIn eenvoudig en snel. Dit doe je als volgt:
- Selecteer het gewenste land, provincie of stad
- Selecteer op specifieke criteria.
Text Ads
Text Ads zijn op LinkedIn tekst advertenties met afbeeldingen of foto’s die je in de rechterkolom van LinkedIn kunt zien.
Je krijgt in tegenstelling tot sponsored content minder advertentieruimte, maar de advertenties zijn bij het gebruik van Text Ads wat minder tijdsgevoelig. Text Ads zijn super handig voor het plaatsen van advertenties van interessante producten en diensten!
Sponsored InMail
Sponsored InMail is eigenlijk hetzelfde als een e-mail schrijven, maar dan gericht aan jouw doelpubliek en van mensen wiens e-mail je niet of heel moeilijk in handen krijgt. Aan een gemiddelde kost van €0.5 per mail, kun je al snel berekenen hoeveel je zal betalen om een doelpubliek van 1000 personen te bereiken. De doeltreffendheid van Sponsored Inmail werkt dan ook goed, maar je moet dan wel heel zeker zijn wie je doelgroep is. Test daarom eerst of je het goede doelgroep bereikt met sponsored content of text ads door te letten op je conversies, doorklik percentage, likes of shares.
Tot slot
Nu kun je op LinkedIn nog veel meer doen om meer leads te genereren. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag met het maken van showcase pagina’s, doelgerichte opt-in campagnes, of gebruik maken van LinkedIn SlideShare. Een andere manier om meer leads te generen is het maken van LinkedIn groepen! Ben jij nu al benieuwd naar deze mogelijkheden om meer leads op LinkedIn te genereren? Laat het mij dan weten. Als Online Marketing Professional ben ik je graag van dienst.
tips voor een succesvolle google ads campagne
In dit blog 5 tips voor een succesvolle Google Ads campagne. Laat jouw bedrijf er online tussenuit springen! Hoe je dit doet? Lees dan snel verder.
Wat is Google Ads?
Google Ads is een advertentieprogramma waarmee je kunt adverteren binnen de zoekresultaten van Google en binnen een netwerk van websites die staan aangesloten op Google Adsense. Wil je graag meer succes behalen met een Google Ads campagne? Dan zijn er absoluut zaken waar je rekening mee moet houden. In deze blog geef ik je graag wat tips om direct mee aan de slag te gaan.
Tip 1: Test en analyseer
Je weet pas of het werkt als je het probeert! Een Google Ads campagne is eenvoudig op te zetten, maar alleen door te testen en analyseren kun je jouw doelstellingen bereiken. Start met alle belangrijke zoekwoorden en onderzoek wat de bereikte bezoekers doen. Google Analytics geeft een duidelijk inzicht en is een eenvoudige tool die je hiervoor kunt gebruiken.
Tip 2: Gebruik verschillende advertenties
Verschillende advertenties geven verschillende resultaten. Verkoop je diverse producten of diensten? Schrijf dan voor alle producten en diensten een unieke advertentie en test meerdere advertenties uit om te zorgen dat er op jouw advertentie meer geklikt wordt.
Tip 3: Kies voor een duidelijke call to action
Adverteren via Google Ads is één ding, maar uiteraard wil je iets met deze bezoekers doen. Kies voor een duidelijke call to action op pagina’s waarvoor je adverteert. Via een webwinkel / webshop, is het kopen van een product de call to action, terwijl dit voor een dienstverlenend bedrijf het sturen van een e-mail of het maken van een telefoontje kan zijn. Stuur via de bezoekers van je website aan om het succes te verhogen. Vraag aan je klanten op welke manier zij zijn binnengekomen om het effect van een campagne te meten.
Tip 4: Bedenk wat je voor een advertentie bereid bent te betalen
Adverteren via Google Ads kost geld. Bepaal vooraf wat je per sale en advertentie kunt betalen om een duidelijke doelstelling te omschrijven. Op deze manier kun je terugrekenen welke kosten je per klik zult betalen en welke conversie je op een bepaalde pagina moet behalen. Maak het meetbaar en inzichtelijk!
Tip 5: Start je Ads campagne klein en breidt deze later uit naar een grotere doelgroep
Het opzetten van een Google Ads campagne kost geld en tijd. Het bereik is echter enorm en bij een succesvolle campagne kan je steeds meer publiek naar je website toesturen. De echte winst zit hem in het opschalen van jouw campagnes. Investeer in het begin in een kleinere doelgroep. Start met opschalen wanneer je organisatie hier klaar voor is en een campagne zal zijn vruchten afwerpen!
Tot slot
De mogelijkheden met Google Ads zijn eindeloos. Wat is jouw grootste ergernis met Google Ads? Klik jij wel eens op Google Ads advertentieteksten die iets beloven wat ze op de website of webshop niet waarmaken? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen! Ben je inmiddels geïnteresseerd in een Google Ads campagne of heb je andere vragen? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag verder!
haal meer engagement op linkedin
Bijna iedereen heeft tegenwoordig een LinkedIn profiel waar je eenvoudig berichten kunt delen met je volgers. Nu kun je natuurlijk eenvoudig en snel berichten van anderen liken en delen, maar het liefst wil je dat jouw volgers iets met jouw eigen berichten doen. En hoe meer men met jouw berichten ‘doet’, hoe meer engagement op LinkedIn je creëert. Wil je weten hoe je dit doet? In deze blog deel ik graag een paar handige tips met jou!
Waarom is engagement op LinkedIn zo belangrijk?
Leuk woord hoor. Engagement, maar wat bedoel ik hier eigenlijk mee? Engagement is een ander woord voor ‘betrokkenheid’. Een hoge engagement betekent dat je volgers op LinkedIn zich aangesproken voelen door of betrokken voelen bij je berichten. En een hoge engagement is nu juist wat je nodig hebt om je netwerk uit te breiden, naamsbekendheid te vergroten. Maar het creëren van meer engagement op LinkedIn (of andere social media kanalen) gaat niet vanzelf. Merk jij dat je volgers zich niet echt betrokken voelen: krijg je niet veel likes, wordt er nauwelijks gereageerd en/of worden je berichten niet gedeeld? Dan is het tijd om eens goed te kijken naar de manier waarop je het aanpakt. Lees dan snel verder.
Trek (meer) volgers naar jouw LinkedIn bedrijfspagina
Een grote groep volgers, wie wil dat nou niet. Oké, je hebt je bedrijfspagina aangemaakt en ingericht. Maar hoe krijg je jouw netwerk op LinkedIn nu zo ver dat zij ook jouw bedrijf gaan volgen? Natuurlijk kun je dit heel gericht vragen, maar er zijn ook andere manieren. Hier maak je alvast een goed begin mee:
Stel jezelf eens de vraag. Heb je personeel of werk je in je bedrijf samen met anderen? Vraag dat in dat geval om in hun LinkedIn profiel aan te geven dat ze bij jouw bedrijf werken. Zij kunnen onder hun ‘Huidige functie’ jouw bedrijfsnaam intypen en aanklikken, waardoor LinkedIn een link plaatst op hun profiel:
- Vraag je personeel, collega's of samenwerkingspartners ook om je berichten ‘interessant te vinden’, te delen of, beter nog, de interactie aan te gaan. Hierdoor ziet hun netwerk ook jouw bedrijfspagina voorbij komen en zullen zij jouw bedrijf, bij voldoende interesse, gaan volgen
- Plaats een LinkedIn icoon in je zakelijke e-mailhandtekening en plak daar een link onder die naar jouw bedrijfspagina leidt
- Plaats een zogenaamde “volg knop” op je website. Zo kunnen bezoekers van je site makkelijk doorklikken naar jouw bedrijfspagina en deze gaan volgen.
Maar als iemand dan via bovenstaande manieren naar je LinkedIn bedrijfspagina komt kijken, dan gaan ze jouw bedrijf natuurlijk alleen volgen als ze dat interessant genoeg vinden. De volgende tips gaan je alvast goed op weg helpen!
Mijn tips voor meer engagement op LinkedIn
Tip 1: Voeg een link toe
In het geval van een blog of (nieuws)artikel, plaats op je LinkedIn bedrijfspagina dan niet het volledige artikel. Neem onder de introductietekst een link op naar het complete artikel (dat hoogstwaarschijnlijk op je website gepubliceerd staat). Soms duurt het een paar seconden, maar LinkedIn zal dan ook de uitgelichte afbeelding overnemen die je bij het artikel geplaatst hebt. Berichten met een link kunnen uiteindelijk zorgen voor een verdubbeling van het engagement.
Tip 2: Bedenk een pakkende titel
Bedenk een pakkende titel! Hier kun je soms best ver in gaan. Het is belangrijk dat de titel mensen nieuwsgierig maakt. Dat ze het niet kunnen laten verder te lezen. Wees bijvoorbeeld niet bang met je titel te prikkelen of uit te dagen. Natuurlijk zijn ook hier grenzen! Houdt het wel professioneel. Niet alles is dus geoorloofd, maar een beetje creativiteit gecombineerd met gezond verstand brengt je al best ver.
Tip 3: Zorg voor een goede begeleidende introductietekst
Schrijf een beknopte maar krachtige (prikkelende) introductietekst om je bericht te versterken. Ook door het toevoegen van een beknopte introductietekst kun je jouw volgers nieuwsgierig maken en prikkelen om om toch even op de link te klikken en je bericht te lezen. Je kunt natuurlijk dezelfde post op diverse social media kanalen kwijt. Maar het is wel aan te raden om je introductietekst (en misschien ook titel, als deze erg gewaagd is) aan te passen aan de ‘sfeer’ van het kanaal en jouw doelgroep.
Tip 4: Geef aandacht aan visuals
Zorg dat je bericht voorzien is van een passende en aantrekkelijke afbeelding/foto. Het toevoegen van een goede afbeelding/foto kan het engagement soms met wel 90% verhogen! Als je bericht op je/een website staat, waarnaar je verwijst, dan kun je daar vaak al een “uitgelichte afbeelding” invoegen. Dit bericht komt dan automatisch als afbeelding bij een bericht op LinkedIn.
Tip 5: Lok engagement uit bij je doelgroep
Als jouw bericht of blog zich daarvoor leent, stel dan een prikkelende vraag aan je volgers. Natuurlijk in het thema van je bericht of blog wel iets wat je doelgroep bezighoudt of aanspreekt. Deze vraag kun je opvallend onderaan je originele artikel plaatsen. Mijn advies is om deze vraag ook in de introductietekst van je bericht op LinkedIn te verwerken, zodat men ook op LinkedIn gaat reageren (= engagement).
Tip 6: Ken je doelgroep!
Zorg dat de content wat je deelt relevant is voor je doelgroep. Bedenk wat zij graag zouden weten, wat hen bezighoudt. Het lijkt inmiddels misschien een cliché te worden, maar het scheelt zo veel in het engagement!
Tip 7: Keep it simple stupid
Schrijf makkelijk te verwerken content. Een blog kan beter niet te moeilijk geschreven zijn. Als je je richt op je doelgroep voor een bepaalde expertise of schrijft vanuit de organisatie waar je werkzaam voor bent is dat natuurlijk een ander verhaal. Nog een goede reden om je doelgroep goed te leren kennen, maar zorg in ieder geval dat je jouw doelgroep aanspreekt in hun ‘eigen taal’. Ze willen je graag direct begrijpen, anders haken ze al snel af.
Tot slot
Er zijn natuurlijk veel meer tips en adviezen die je kunnen helpen meer engagement op LinkedIn te creëren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Laat van je horen. Ik help je graag verder!
Meer blogs lezen?
de ideale website structuur
In de wereld van SEO is er niet één winnende tactiek die je op korte termijn naar positie 1 in Google zal krijgen. Een goede website structuur is daar wel een heel belangrijk onderdeel van. Ontdek het zelf in deze blog.
de kracht van visuele content
Op het internet zie je ontzettend veel websites voorbij komen met daarin vele blogs en advertenties. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw website eruit springt? Mijn tip: maak gebruik van visuele content!
zoekmachine vriendelijk schrijven
Als je gevonden wilt worden op Google, dan heb je goede en zoekmachine vriendelijke teksten nodig. Meer weten hoe je SEO zoekmachine vriendelijk kunt schrijven? Lees dan vooral deze blog.
auteurschap
Vanaf 2019 ben ik ook auteur op EMERCE. Benieuwd naar mijn recente blogs?